e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή υποστήριξη, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

«Η κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα»


Στην ανάγκη της Ελλάδας να λάβει ευρωπαϊκή υποστήριξη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) την Δευτέρα.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι προτού έρθει η ανάκαμψη η Ελλάδα θα περάσει μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.


«Πρόκειται για μία ύφεση η οποία θα σημάνει και απώλεια θέσεων εργασίας, και πολλές δυσκολίες και κλείσιμο επιχειρήσεων. Και αυτό σημαίνει και μία ευθύνη των επιχειρήσεων για να χρησιμοποιήσουν και το νέο νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες απώλειες θέσεων εργασία και αν χρειαστεί να υπάρχει απώλεια εισοδήματος να είναι η μικρότερη δυνατή και ταυτόχρονα μία μεγάλη ευθύνη όσων δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να βρίσκουν από εκεί αυτό που χάνουμε μέσα από τη χώρα», δήλωσε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή υποστήριξη, καθώς μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται και η υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί με το νέο φορολογικό αποφάσεις στήριξης των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα για τις αλλαγές που τις χαρακτήρισε μονόδρομο και ανέδειξε το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του λαού, παρά «τις όποιες επιμέρους διαφωνίες και την όποια κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις».


ta nea