e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δύο "δωράκια" σε φοροφυγάδες και εφοπλιστές

Χαρίζουν πρόστιμα αναδρομικά σε όσους έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια ακόμα και πριν την περαίωση, ενώ εξαιρούνται από το φόρο 15% τα ακίνητα που εκμισθώνουν offshore εταιρείες σε ναυτιλιακούς ομίλους! Αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό ν/σ, ενώ την ίδια ώρα με διάταξη-βόμβα θα επιβάλουν ΦΠΑ με "αντικειμενικά κριτήρια".



Από την άλλη, η κυβέρνηση δίνει άφεση αματιών σε φοροφυγάδες που εντοπίσθηκαν από το ΣΔΟΕ, τα ελεγκτικά κέντρα και τις ΔΟΥ έως τις 30/9/ 2010 να έχουν εκδώσει ή να έχουν λάβει εικονικά τιμολόγια και προχωρά στην παροχή φορολογικών δώρων, αφού τους απαλάσσει.

Επιπλέον εξαιρεί από το φόρο 15% τα ακίνητα που εκμισθώνουν offshore εταιρείες σε ναυτιλιακούς ομίλους.

Πηγή: Ελ.Τύπος














Την ίδια ώρα, εισάγεται με έμμεσο τρόπο η εφαρμογή "αντικειμενικών κριτιρίων" για τον προσδιορισμό του ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλουν οι επιχειρήσεις. Την αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, κ.Ιωάννης Βρούτσης. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το υπουργείο με τη ρύθμιση αυτή , ανοίγει παράθυρο για την εφαρμογή ενός ιδιότυπου συστήματος κατά τους ελέγχους ΦΠΑ σε 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.