e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εκκρεμεί ο χώρο μεταστέγασης των μεταναστών

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε κτίριο που βρίσκεται επί της πλατείας Κάνιγγος, Κάνιγγος 15, οι 237 μετανάστες-απεργοί πείνας που στεγάζονται προς το παρών στο μέγαρο της οδού Πατησίων.«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κοινοί αγώνες των μεταναστών και των Ελλήνων» αναγράφει το πανό έξω από το κτίριο των οδών Πατησίων και Ηπείρου.


Οι αρχικές διαβουλεύσεις, μετά από πρόταση της Πρυτανείας, έχουν αδρανήσει ήδη από το βράδυ της Κυριακής, εξαιτίας της άρνησης μέρους των ιδιοκτητών του κτιρίου να συναινέσουν στη μίσθωση. Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της διακοπής των διαβουλεύσεων ήταν η απαίτηση των ιδιοκτητών να υπογραφεί εγγύηση για την μη πρόκληση βλάβης στο ακίνητο, εξαιτίας της παραμονής των μεταναστών.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα online» ο κ. Ν. Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, μετά από πρόταση του Πρύτανη επιτροπή μεταναστών και αλληλέγγυων επισκέφτηκε την Κυριακή το απόγευμα το κτίριο επί της οδού Κάνιγγος 15.


«Το κτίριο πληρούσε τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση, καθώς οι χώροι είναι μεγαλύτεροι και ταυτόχρονα θα υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης. Η συνέλευση δέχτηκε άμεσα την πρόταση. Ενώ η ουσιαστική συμφωνία είχε γίνει και απέμεναν οι τελευταίες συνεννοήσεις για τεχνικά θέματα, ο Πρύτανης μας ενημέρωσε την Κυριακή το βράδυ ότι υπήρξε πρόβλημα από την πλευρά της ιδιοκτησίας και ότι η διαδικασία παγώνει. Από τότε, δεν λάβαμε καμία νέα ενημέρωση», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

dealnws.gr