e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα vs Fitch: Ποιός θα είναι ο νικητής

H Ελλάδα δείχνει να έχει κερδίσει μια μικρή ανάσα χρόνου στον αγώνα δρόμου που δίνει για να πείσει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα την βοηθήσουν να ανασυρθεί ζωντανή από την κρίση.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς «πηγαίνει» για τις αρχές Φεβρουαρίου η δημοσιοποίηση της κρίσιμης έκθεσης αξιολόγησης που έχει ετοιμάσει η Fitch για τις προοπτικές της οικονομίας της, γεγονός που συνεπάγεται ότι έστω και στο παρά 5' θα μπορεί να τρέφει ελπίδες ότι δεν θα υποστεί την αναμενόμενη διπλή υποβάθμιση.





Καλά πληροφορημένες πηγές, όμως, επιμένουν ότι αυτή η εξέλιξη είναι σχεδόν αναπόφευκτη, παρά το γεγονός της έμμεσης δημόσιας έκκλησης που απήυθυνε τα τελευταία 24ωρα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.


Ως γνωστόν, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους αξιολογητές πρώτα να εξετάσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που επίκειται και μετά να πάρουν θέση, μέσα από τις εκθέσεις τους.

Πόσες πιθανότητες έχει να εισακουστεί; Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από αυτού του είδους της καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι είναι ελάχιστες.


Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, είναι της άποψης ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και γι αυτό συνεχίζουν να ελπίζουν.

dealnews.gr