e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη στα αμοιβαία κεφάλαια η Eurobank το 2010

Το 2010 έκλεισε με τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. να επιβραβεύουν τους επενδυτές με πρωτιές σε αποδόσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών:- Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Εξωτερικού πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Equity-Turkish Equity $ (+37,87%), κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο σύνολο των 303 αμοιβαίων κεφαλαίων, υπό τη διαχείριση των Ελληνικών Εταιριών Διαχείρισης, βάσει των στοιχείων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, για το 2010.


- Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Εσωτερικού πέτυχε το Eurobank EFG I (LF) Equity-Flexi Style Greece, προσφέροντας σημαντική προστασία, μέσω της δυναμικής του διαχείρισης, αφού πέτυχε να περιορίσει περίπου στο ήμισυ τις απώλειες -41,1% του δείκτη ASE/FTSE 20 του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, υπεραποδίδοντας κατά +22% περίπου.

- Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού σε όρους ευρώ πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Money Market-Income Plus $ (+9,44%).

- Επίσης, τη δεύτερη και την τρίτη θέση πέτυχαν, αντίστοιχα στην κατηγορία τους, το Eurobank EFG I (LF) Fund of Funds -BRIC (+23,27%) στην κατηγορία των μετοχικών Fund of Funds και το Eurobank EFG I (LF) Fund of Funds-Balanced Blend (+10,20%) στην κατηγορία των μικτών Fund of Funds.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ., κ. Άρη Ξενόφο, «τα παραπάνω αποτελέσματα του 2010, εφάμιλλα των επιτυχιών του 2009, σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, καταδεικνύουν την προσήλωση της εταιρίας στη διαχειριστική προσπάθεια και στο τελικό καλό αποτέλεσμα, που οφείλει να τη συνοδεύει. Παράλληλα, υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρίας να αναζητεί και να προσφέρει στον Έλληνα επενδυτή εναλλακτικές επιλογές, με προοπτική, επιλογές από το περιβάλλον τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναπτυσσόμενων διεθνών αγορών».


dealnews.gr