e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κολλημένοι με τα mail και τα Χριστούγεννα


Εθισμένοι με την τεχνολογία δηλώνουν οι Βρετανοί εργαζόμενοι, που δεν θα παραλείψουν ούτε ανήμερα τα Χριστούγεννα, να ρίξουν μία ματιά στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Έρευνα σε 1.000 εργαζόμενους ηλικίας 18 - 24 ετών στη Βρετανία, που δημοσίευσε το BBC, υποστηρίζει ότι το 31% από τους μισούς ερωτηθέντες θα κάνει ένα διάλειμμα από την εορταστική ατμόσφαιρα, για να τσεκάρει τα mail του, ανησυχώντας μήπως χάσει κάποιο σημαντικό μήνυμα, που θα στοιχίσει τη δουλειά του.

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη δεν τους απασχολεί και τόσο η επαφή με το "αντικείμενο", ενώ περισσότερο πρόθυμοι δήλωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι νεώτεροι σε ηλικία.

Μάλιστα, ένας στους πέντε δήλωσε πως θα ένιωθε "σε μειονεκτική θέση" αν δεν δει τα mail του κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό 34% αρνείται να ανοίξει τον υπολογιστή του.

Η έρευνα έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Atos, να "καταργήσει" τα επαγγελματικά email μέχρι το 2014.


Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού, οι εργαζόμενοι τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στο σπίτι τους, χάνουν πολύ και πολύ πολύτιμο χρόνο, αφού η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων δεν είναι χρήσιμη.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, οι περισσότεροι εργαζόμενοι φοβούνται μήπως διαφύγει της προσοχής τους κάτι πραγματικά σημαντικό.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλη έρευνα, τα email παραβιάζουν εν μέρει την προσωπική ζωή των εργαζομένων, αφού αισθάνονται πίεση να απαντήσουν στα μηνύματα άμεσα με, με έναν στους τρεις να τσεκάρουν την αλληλογραφία τους κάθε 15 λεπτά είτε από το γραφείο είτε από το κινητό τους τηλέφωνο.
nooz.gr