e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Φερστάπεν: "Παράνομος πρωταθλητής ο Σουμάχερ"


Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που ο Μίχαελ Σουμάχερ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1994 στη Formula 1, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Ο Γιος Φερστάπεν, κύριος ανταγωνιστής του Γερμανού, και πρώην πιλότος της Formula 1, μίλησε για την περίοδο που ο "Σούμι" κατέκτησε τον τίτλο με παράνομες ενέργειες, όπως λέει, καθώς είχε διαφορετικό μονοθέσιο.

Ο Ολλανδός, μάλιστα, στηρίζει τους ισχυρισμούς του στο ότι ο ίδιος έκανε τα πάντα τέλεια, αλλά ο Σουμάχερ, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει, κατάφερνε και έκανε καλύτερους χρόνους.

"Ξέρω τι συνέβη, όταν ήμασταν μαζί στην Benetton. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά εγώ ξέρω πως το μονοθέσιο του ήταν διαφορετικό από το δικό μου. Πάντα πίστευα ότι ήταν αυτό ήταν αδύνατο. Φρέναρα στο όριο κι έμπαινα στις στροφές όσο πιο γρήγορα μπορούσα, συνεπώς πως ο Σούμαχερ μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο; Κάτι λάθος υπήρχε".

"Υπήρχαν διαφορετικά οδηγικά ηλεκτρονικά βοηθήματα. Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε αυτό, αλλά είμαι πεπεισμένος. Όταν αργότερα ρώτησα τον Μπριατόρε, μου απάντησε 'ας μην μιλήσουμε γι' αυτό'. Τώρα ξέρω πολλά".

"Ο Μίκαελ εξαρτιόταν από το μονοθέσιο περισσότερο από τον καθένα. Για τους περισσότερους είναι θεός, αλλά δεν είναι υπερήρωας, με ένα καρτ, δεν θα μπορούσε να με ανταγωνιστεί".






ΠΗΓΗ: www.woop.gr