e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Ρέιγκαν;


Ομοσπονδιακός δικαστής εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο να αφήσει τους γιατρούς να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, μετά από 30 χρόνια παραμονής του σε ψυχιατρική κλινική, ο Τζον Χίνκλεϊ, ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν.

"Είμαι υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός", είπε ο δικαστής Πολ Φρίντμαν κατά την πέμπτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στην οποία θα αποφασιστεί η τύχη του Χίνκλεϊ. Ο 56χρονος Χίνκλεϊ, που παρίσταται στο δικαστήριο, παρέμεινε ήρεμος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το 1981 ο Χίνκλεϊ πυροβόλησε και τραυμάτισε τον τότε πρόεδρο Ρέιγκαν για να "εντυπωσιάσει" την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ με την οποία είχε εμμονή. Ένα χρόνο αργότερα οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καταλογισμό όταν διέπραττε την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική Σεντ Ελίζαμπεθ.

Από το 2009 όμως κάθε μήνα παίρνει μια δεκαήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του που σήμερα είναι 85 ετών και ζει στο Γουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια.

Οι δικηγόροι του ζητούν να παραταθεί αυτή η "άδεια" αρχικά στις 17 και κατόπιν στις 24 ημέρες κάθε μήνα. Οι γιατροί του νοσοκομείου ελπίζουν ότι αν όλα πάνε καλά στο μέλλον ο Χίνκλεϊ θα παρακολουθείται μόνο ως εξωτερικός ασθενής και θα ζει μόνιμα με τη μητέρα του.

"Κανένα μέλος της ομάδας μας δεν ανέφερε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στον κύριο Χίνκλεϊ να γίνει πιο ανεξάρτητος", είπε ο Κέβιν Σάμπλι, ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Στο δικαστήριο πάντως τέθηκε και το ερώτημα τι θα συμβεί εάν πεθάνει η ηλικιωμένη μητέρα του Χίνκλεϊ, αφού ο αδελφός και η αδελφή του δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον φιλοξενήσουν στο Τέξας.
nooz.gr