e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι ποινές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα «δένουν» ποινικά όσους έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ καθώς και τις τροποποιήσεις του Πτωχευτικού Κώδικα, θα προωθήσει την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται ευρύτερο σχέδιο διευκολύνσεων για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο όμως, από την άλλη πλευρά, θα συνοδεύεται από παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της εξάλειψης των νομικών «παραθύρων» που διευκολύνουν σήμερα τη φοροδιαφυγή.

Έτσι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να περιληφθούν οι διατάξεις για την «αναβάθμιση» από πλημμέλημα σε κακούργημα του αδικήματος της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, σε συνδυασμό με τροποποιήσεις στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς οι δόσεις θα φτάνουν έως και τις 60, ενώ η κάθε μια δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ. Σημαντικό κίνητρο θα είναι η διαγραφή προσαυξήσεων έως και 100% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης.
dealnews.gr