e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μετ' εμποδίων η έξοδος των Χριστουγέννων

Με βροχές, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα ταξιδέψουν όσοι θελήσουν να μετακινηθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στα Τρίκαλα πάνω από 20 χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ εξομαλύνεται η κατάσταση στην Εγνατία Οδό.

Σήμερα Παρασκευή, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία ωστόσο θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Θα διατηρηθούν ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα, ωστόσο από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών. Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό Πέλλας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, "3-5 Πηγάδια" και Σέλι της Ημαθίας.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα επίσης σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και στον επαρχιακό δρόμο Ζεγκλιβερίου - Πετροκέρασα, ενώ κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη. Αλυσίδες χρειάζονται, ακόμη στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Σερρών.

Αλυσίδες και στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Στην Εγνατία, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Γρεβενών, υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα και η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών.

Κανονικά διεξάγονται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ενώ ήρθη και το απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεμένα ωστόσο παραμένουν τα δελφίνια από Πειραιά προς Αργοσαρωνικό και αντίστροφα.

Δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται από τα λιμάνια του Πόρου, της Κεφαλλονιάς προς Κυλλήνη, Οινούσες και Χίο. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Ρίου - Αντιρρίου.

Λόγω της κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες, με διακοπές κυκλοφορίας και εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών.

Αρκετά σχολεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη.
nooz.gr