e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνας δρόμου για τη... διάσωση των εσόδων


Συσκέψεις επί συσκέψεων λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τη ...διάσωση των εσόδων, έστω και στο παρά 5' του 2011.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται και νέα λίστα με ονόματα μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου, οι όποιοι θα κληθούν συντόμως από τον ΣΔΟΕ και την Οικονομική Εισαγγελία να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ως γνωστόν, σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται ο νόμος που προβλέπει σύλληψη των υπόχρεων και παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να ενεργοποιηθεί και ο νόμος που προβλέπει προσωρινή κράτηση για το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ, ενώ τέλος κλείνουν τα «παράθυρα» που πρόσφεραν ασυλία από ποινικά αδικήματα για όσους κατέφευγαν στις υπηρεσίες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.


Τέλος, η εντολή που δίνεται προς τους επικεφαλής των ανά την επικράτεια εφοριών είναι να κυνηγήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις εκκρεμών περαιώσεων και βεβαίως ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εκτιμάται ότι όλο το παραπάνω «πακέτο» θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που θα γίνει για να συγκεντρωθούν μέσα στο α' τρίμηνο του 2012 περί τα 2 δισ. ευρώ, που λείπουν αποδεδειγμένα από τα κρατικά ταμεία. Το έργο, πάντως, κρίνεται εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολο, έως και ... ακατόρθωτο.
dealnews.gr