e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμάζονται για haircut 60% οι Γερμανοί τραπεζίτες

Προδιαγεγραμμένο φαίνεται πως θεωρούν οι Γερμανοί τραπεζίτες ένα «βαθύτερο» haircut της τάξης του 60% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τρία πρόσωπα- γνώστες του ζητήματος- που επικαλείται το πρακτορείο, οι γερμανικές τράπεζες ετοιμάζονται για haircut 60% στα ελληνικά ομόλογα.


«Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα πολύ βαθύτερο haircut χρειάζεται για να γίνει η Ελλάδα με κάποιο τρόπο βιώσιμη», σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της BNP Investment Partners.

Ο κίνδυνος ωστόσο, οι πιστωτές να αρνηθούν να προχωρήσουν σε haircut μεγαλύτερο του 21% που προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, οδηγώντας την Ελλάδα σε στάση πληρωμών και κατ' επέκτασιν σε ντόμινο αντιδράσεων στην Ευρωζώνη, παραμονεύει.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα, σημαίνει αυτομάτως διαγραφή του σχεδίου της 21ης Ιουλίου, το οποίο περιλαμβάνει εθελοντικό haircut 21%.


«Ένα άνοιγμα της συμφωνίας είναι πολύ πιθανό», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της Armstrong Investment, fund του Λονδίνου.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σημαντικά μεγαλύτερο haircut, καθώς αυτό που συζητιέται τώρα δεν είναι αρκετό για να βάλει τη χώρα πίσω στο δρόμο της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», τονίζει από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian της Pimco
dealnews.gr