e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στη «μαύρη λίστα» του Fitch ακόμα και η Deutsche Bank


Αφού τελείωσε με τους «μικρούς» αρχίζει να στρέφεται σε υποβαθμίσεις μεγάλων τραπεζών.

Λίγες μόλις μέρες μετά την υποβάθμιση ισπανικών και ιταλικών τραπεζών με αρνητική μάλιστα προοπτική, ο Fitch βάζει στο στόχαστρο 12 εμγάλες τράπεζες μεταξύ των οποίων είναι η γερμανική Deutsche Bank, η βρετανική Barclays και οι γαλλικές BNP Paribas και Societe General, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζονται δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch αιτιολογεί την απειλή για υποβάθμιση των 12 τραπεζών με το «επιχειρηματικό μοντέλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που τις καθιστά ευάλωτες στις αυξανόμενες δυσκολίες».

Σε ανακοίνωσή του οίκου αναφέρεται ότι οι τράπεζες ανήκουν στις μεγαλύτερες του κόσμου. «Η νεότερη ιστορία δείχνει ωστόσο ότι ακόμα και μεγάλες τράπεζες μπορεί να καταρρεύσουν», τονίζεται χαρακτηριστικά. Και η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι σημερινοί κίνδυνοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Στο στόχαστρο και αμερικανικές τράπεζες

Με «αρνητικό πρόσημο» μπαίνουν στο στόχαστρο της Fitch και αμερικανικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ αρνητικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για την Bank of America. Αλώβητες παραμένουν ακόμα δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες: η Citygroup και η JPMorgan.
dealnews.gr