Την αντίθεση του σε ένα μεγάλο "κούρεμα" εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.
Επισημαίνει ότι "αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου "κουρέματος" πρόκειται".
Και προσθέτει: "Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν".
Βάσει των συμμετοχών που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το PSI της 21ης Ιουλίου, παρατηρεί, "εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% κούρεμα που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό κούρεμα θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισ. ευρώ, που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν".
Και καταλήγει: "Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 - 25 δισ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισ. ευρω".
nooz.gr