e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς τα στοιχεία δεν έχει συγγράμματα


Καλά καλά δεν άρχισαν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια και ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διανομή συγγραμμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας δεν παραχωρεί συγγράμματα σε όποιο Ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης δεν απάντησε στο αίτημά του και δεν έδωσε στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των φοιτητών του.

Δεκατέσσερα ΑΕΙ και ΤΕΙ πανελλαδικά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τα Πανεπιστήμια που μένουν χωρίς συγγράμματα μέχρι να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, είναι το Ιόνιο πανεπιστήμιο, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης και τα μη αυτοδύναμα Ιδρύματα Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Όλοι οι φοιτητές ως και τα ν+2 έτη σπουδών (όπου "ν" είναι ο προκαθορισμένος χρόνος πλήρους φοίτησης) είναι δικαιούχοι συγγραμμάτων, υπό τον όρο δεν έχουν προμηθευτεί στο παρελθόν συγγράμματα για το ίδιο μάθημα.

Η διαδικασία διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα Ιδρύματα που δεν παίρνουν συγγράμματα αρνήθηκαν τον έλεγχο για την πραγματική παρουσία και ταυτότητα του φοιτητή.

«Αρνήθηκαν να μας απαντήσουν στον έλεγχο που τους ζητήσαμε, ώστε να δοθούν τα συγγράμματα και θα ήθελα να πω πως οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αυτών παίρνουν την ευθύνη, γιατί ο ηλεκτρονικός "Εύδοξος" δεν θα ανοίξει, δηλαδή, τα συγγράμματα δεν θα δοθούν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ εκείνα που δεν θα δεχθούν να απαντήσουν στον έλεγχο της πολιτείας. Θέλω να το πω με τον πιο επίσημο τρόπο στην Βουλή ότι παίρνουν την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους».
dealnews.gr