e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς την Τρίτη


Με νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των εισοδημάτων τους και την εφεδρεία. Απεργίες διαρκείας έχουν προαναγγείλει οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, λόγω του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των δύο κλάδων.

Συγκεκριμένα, στην απεργία συμμετέχει το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το τραμ, τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Την απόφαση για τη νέα απεργία, που έλαβε την Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων, αναμένεται να εγκριθεί τη Δευτέρα από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του κάθε μέσου ξεχωριστά. Ήδη, σύμφωνα με τα Νέα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση για απεργία.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ότι "η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, Σοφοκλή Φάτσιο, το 90% των λεωφορείων κινείται από τους ιδιοκτήτες.
nooz.gr