e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κομισιόν: Απαράδεκτη η κηδεμονία χώρας

Ως μη αποδεκτή νομικά και θεσμικά χαρακτήρισε την κηδεμονία μιας χώρας-μέλους, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.Ωστόσο πρόσθεσε ότι χώρες που ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα εξυγίανσης των δημοσιονομικών τους βρίσκονται υπό στενότερη παρακολούθηση, αλλά όχι υπό κηδεμονία.


Η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε μιλήσει για μόνιμη επιτήρηση των υπό διάσωση χωρών.

Η επιτήρηση στην περίπτωση της Ελλάδας θα συνίστατο στην εποπτεία σε καθημερινή βάση της εφαρμογής των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Θα συνεχιστεί η στήριξη από την ΕΚΤ


Ο εκπρόσωπος την Κομισιόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να αγοράζει τα ομόλογα των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης και να παρέχει στήριξη στις τράπεζες εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ΕΚΤ έχει διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή ρευστότητας στα κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στην παροχή στήριξης στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Αλταφάζ, η Επιτροπή εκτιμά πως η ΕΚΤ «θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο υπό την αιγίδα της κοινοτικής διαχείρισης της κρίσης».
dealnews.gr