e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εντός Δεκεμβρίου, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ενιαίος οργανισμός

Αναβλήθηκαν, λόγω έλλειψης απαρτίας, για τις 4 Νοεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων τόσο της Alpha Bank όσο και της Eurobank, με βασικό αντικείμενο τη συγχώνευση των δυο τραπεζών

Όπως αναφέρουν στελέχη των δύο τραπεζών η συγχώνευση προχωράει κανονικά και με βάση το χρονοδιάγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό ήδη βρίσκονται σε λειτουργία ομάδες εργασίας που βασικό στόχο έχουν να προετοιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία της νέας τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων των δύο τραπεζών θα απομένει μόνον η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες κρατικές και ρυθμιστικές αρχές (έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, εγκριτική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών), που δεν αναμένεται να απαιτήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες.


Με την καταχώρηση στο Μητρώο που εκτιμάται ότι θα έχει γίνει έως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος οργανισμός.

Στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τόσο τη συγχώνευση όσο και το σύνολο των ενεργειών που την συνοδεύουν, στη βάση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία για την αύξηση κεφαλαίου θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2012, καθώς μεσολαβεί για τους θεσμικούς επενδυτές το κλείσιμο έτους κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου και η ολοκλήρωσή της στα μέσα Φεβρουαρίου και, επίσης, την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, που θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επένδυση του Κατάρ.
nooz.gr