e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γερουλάνος: Οι αποφάσεις για το "κούρεμα" πρέπει να ληφθούν άμεσα

Την ανάγκη να οριστικοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της ΕΕ για το "κούρεμα", υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Η συζήτηση για το κούρεμα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ, οι αποφάσεις αυτές πρέπει να παίρνονται γρήγορα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επισημαίνοντας πως είναι πρόβλημα το γεγονός ότι «οι αποφάσεις της Ευρώπης παίρνονται από επιτροπή και μετά κάθε κράτος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα».

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση επενδύσεων στη χώρα μας, ο κ. Γερουλάνος εξήγησε πως αυτή «οφείλεται στο ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και εμφανίζονται και άλλες χώρες με σοβαρά προβλήματα, όπως η Ιταλία».

«Οι επενδυτές λένε, δεν με νοιάζει εάν θα επενδύσω σε δολάρια, γεν ή ευρώ. Αυτό που με νοιάζει είναι τί θα αποφέρει η επένδυσή μου και εάν θα επενδύσω σε ένα περιβάλλον σταθερότητας», σημείωσε και επισήμανε ότι προχωρά κανονικά το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Για την καθυστέρηση αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, δήλωσε: «Το Ελληνικό είχε οριοθετηθεί για να γίνει πάρκο κι εμείς σαν ΠΑΣΟΚ έχουμε κάνει λάθη, θα μπορούσε να γίνει... Εάν κάποιος έρθει και σου πει ότι θα κάνω ένα καζίνο με 50 ορόφους στο Ελληνικό, το δεχόμαστε ή όχι; Θέλουμε ανάπτυξη τύπου Αμπού Ντάμπι; Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα πολιτικής κουβέντας».
nooz.gr