e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αμετακίνητοι στην "πολιορκία" του κατώτατου μισθού


Αμετακίνητη στην απαίτηση της να μειωθεί κι άλλο ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες η τρόικα των ελεγκτών.

Μάλιστα, από πηγές κοντά στις συζητήσεις επιβεβαιώνεται και η πληροφορία που θέλει την πρώτη φορά που τέθηκε το θέμα να ...χρησιμοποιήθηκε το e-mail του κ. Βενιζέλου.


Η απαίτηση αυτή εντάσσεται στο ίσιο πλαίσιο των αλλαγών, που προβλέπει ακόμα την πλήρη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την πλήρη κυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Προς το παρόν, η ελληνική πλευρά ανθίσταται, αλλά είναι άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που η τρόικα το θέτει ως απαράβατο όρο για να ξεμπλοκάρει την έκτη δόση του δανείου των 8 δισ. ευρώ. Ως γνωστόν, η έκθεση της θα πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε αρχές Νοεμβρίου να αποφασιστεί η τύχη των 8 δισ..

Και το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Πόουλ Τόουμσεν και οι συν αυτώ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από την απαίτηση τους για τον κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, ζητά το άνοιγμα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού εκ νέου, αν κι αυτό αναμένεται να είναι το καυτό σημείο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της 7ης δόσης. Κι έπεται συνέχεια...
dealnews.gr