e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τέλος στις συνομιλίες - Συμφώνησαν για μέτρα 6 δισ.


Ένα βήμα πριν από την εκταμίευση της έκτης δόσης βρίσκεται πλέον η χώρα μας, καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα ο μαραθώνιος συνομιλιών μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικα και της Κυβέρνησης, με τη μεταξύ τους συμφωνία για μέτρα 6 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τα μέτρα κατά τη σημερινή, τρίωρη περίπου, συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των επικεφαλής της Τρόικα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν οι προϋπολογισμοί 2013 -2014 και τα πρόσθετα μέτρα, ενώ κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν χθες, ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει από την Αθήνα, αύριο, Τρίτη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στη Βουλή, οι συναντήσεις έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν «τεχνικές λεπτομέρειες» που αν χρειασθεί θα επιλύσει ο ίδιος με πολιτικούς όρους.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα αναμένει ένα βελτιωμένο πακέτο, σε σχέση με ό, τι είχε συμφωνηθεί στις 21 Ιουλίου και πως ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ο κρίσιμος σύνδεσμος για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
dealnews.gr