e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με την Τρόικα - Εν αναμονή εξελίξεων

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικα και τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των επικεφαλής της Τρόικα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν οι προϋπολογισμοί 2013 -2014 και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται, την ώρα που η τρόικα συνεχίζει να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για νέες μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επέκτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σκόπελοι των διαπραγματεύσεων αποτελούν τα πρόσθετα μέτρα των 6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, οι αποκρατικοποιήσεις και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.


Κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Τρόικα ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, πληθαίνουν. Σύμφωνα με τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν η δόση είναι πιθανό να μην εκταμιευτεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος προειδοποίησε ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις δεν επιταχυνθούν, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της».
dealnews.gr