e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΟΣΑ: Λιγότεροι φόροι για να μειωθεί η ανεργία

 Mια διαφορετική λύση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας επιχειρεί να δώσει έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

 Η έκθεση του ΟΟΣΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να βελτιώσει την απασχόληση αλλά και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης.

Η φορολόγηση των εργοδοτών μέσω των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ή των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τους αποθαρρύνει από την πρόσληψη, ενώ η φορολόγηση των μισθών των εργαζομένων μειώνει την καθαρή αμοιβή τους και αποθαρρύνει την εργασία, αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Με δεδομένο πως η γενικότερη μείωση αυτών των φορολογικών επιβαρύνσεων θα είναι δύσκολη για τις κυβερνήσεις που ήδη μάχονται να μειώσουν τα ελλείμματά τους, η έκθεση προτείνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκόμιση των μεγαλύτερων κερδών ως προς την απασχόληση με το πλέον «αποτελεσματικό» κόστος.

Στόχος των μεταρρυθμίσεων, πέραν της βελτίωσης της απασχόλησης, θα πρέπει να είναι και η μείωση των εισφορών για τις συντάξεις, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης παγκοσμίως.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν φορολογικές περικοπές για τους εργοδότες που προσλαμβάνουν εργαζομένους με χαμηλά προσόντα.
dealnews.gr