e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για διατήρηση της αναταραχής στις αγορές

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν παραιτέρω αναταραχή και ότι η κατάσταση παραμένει ανησυχητική κατά την ομιλία του ενώπιον της άνω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου που συζητεί την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Έπειτα από την έγκριση χθες με ευρεία πλειοψηφία της ενίσχυσης του ΕΤΧΣ από την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου και τη διασφάλιση για την καγκελάριο Μέρκελ της κοινοβουλευτικής υποστήριξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τα χρηματιστήρια άνοιξαν σήμερα με πτωτικές τάσεις, ενώ το ευρώ υποχώρησε κατά 0,4% στα 1,3533 δολάρια.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε προειδοποίηση ενώπιον της άνω βουλής ότι η νευρικότητα που επιδεικνύουν οι αγορές απειλεί να πλήξει την παγκόσμια οικονομία, με αρνητικά αποτελέσματα και για τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας.

Ειδικότερα δήλωσε ότι οι αγορές ανησυχούν για την υπερχρέωση στην ευρωζώνη και σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία μπορεί να πλήξει τον χρηματοπιστωτικό τομέα και ζήτησε την ταχεία ενίσχυση των μέσων που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
nooz.gr