e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το «παγωμένο» ραντεβού και η νέα επέλαση


Η τρόικα από σήμερα το πρωί ξαναπαίρνει τους δρόμους για τον νέο κύκλο επαφών με την Τράπεζα της Ελλάδας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και επιλεγμένους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν να «τρέξουν» κάποια από τα κρισιμότερα projects στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 21 Ιουλίου.

Η πρώτη επαφή των επικεφαλής ελεγκτών της με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, χθες, ήταν μάλλον παγωμένη. Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ήταν αυτός ο οποίος, κυρίως, μιλούσε, ενώ οι ελεγκτές, απλώς, άκουγαν και σημείωναν. Ενίοτε έκαναν και κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ήταν τόσο συγκρατημένοι, που έκαναν αίσθηση.

Η αποστολή τους πάντως είναι πολύ συγκεκριμένη. Θα πρέπει να διαπιστώσουν αν η Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ιδιαίτερη έμφαση δείχνουν στο θέμα της μείωσης του δημοσίου τομέα. Και γι αυτό περιμένουν τις λίστες με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα κλείσουν και τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που και στη μια αλλά και στην άλλη περίπτωση, τα υπουργεία δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλλω αν τελικώς θα πάρουμε τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης του δανείου, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη...
dealnews.gr