e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμα ραντεβού Παπανδρέου με Σαρκοζί - Ρόμπεϊ


Κρίσιμων επαφών συνέχεια για τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σήμερα συναντάται στο Παρίσι με το Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρόμπεϊ, ενώ στην πολωνική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με την πρωθυπουργό της Σλοβακίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με το Γάλλο Πρόεδρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6, θα βρεθεί η κατάσταση στην Ελλάδα μετά και από την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα.
Ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Παρίσι από τη Βαρσοβία όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο πλαίσιο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της Ε.Ε. και της Ανατολικής Συνεργασίας ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της διεύρυνσης του EFSF.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπανδρέου συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ενώ τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.
dealnews.gr