e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων "by Fitch"

Σε νέα υψηλά επίπεδα αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά τρεις βαθμίδες στην κατηγορία CCC, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 2,14 ποσοστιαίες μονάδες στο 32,19%, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στο 31,04%. Για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα, η απόδοση αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης (0,12 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 17,09%.

Στην Ιταλία, οι τιμές των κρατικών ομολόγων (που κινούνται αντίστροφα από τις αποδόσεις τους) υποχώρησαν πριν από την προγραμματισμένη σήμερα διάθεση ομολόγων ύψους έως 5 δις. ευρώ. Για τους 10ετείς τίτλους, η απόδοση αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 5,63%, ενώ το spread τους έναντι των γερμανικών ομολόγων έφθασε στις 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Η αξία των ιρλανδικών ομολόγων μειώθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα, με την απόδοση των 10ετών τίτλων να φθάνει στο επίπεδο - ρεκόρ 14,11% και των διετών τίτλων να "κτυπάνε" επίσης ρεκόρ στο επίπεδο 20,18%.


Σε αντίθεση με τα ομόλογα της περιφέρειας, η τιμή των γερμανικών ομολόγων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια αυξήθηκε, ενώ η απόδοση των 10ετών τίτλων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,73%.
dealnews.gr