e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Λύση το Σεπτέμβριο

Παραδομένη σε εκτιμήσεις αναλυτών και Οίκων αξιολόγησης είναι η ελληνική οικονομία με τελευταία την ανάλυση της Nomura που προβλέπει ότι «φως» θα δούμε από το Σεπτέμβριο δεδομένης της καθυστέρησης των συζητήσεων περί εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.


Στην παρούσα φάση, η Nomura εκτιμά ως πιο πιθανή εξέλιξη ένα συνδυασμό επαναγοράς ομολόγων και rollovers, αντί μιας πιο περιεκτικής ανταλλαγής χρέους.

Ο ίδιος Οίκος υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα πρέπει να συμβιβαστεί με τους κατόχους χρέους της καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι φερέγγυα.




Γι αυτό ο οίκος εκτιμά πως μια ρητή αναδιάρθρωση κάποιας μορφής θα συμβεί στην αγορά των εγγυημένων χρεογράφων.

Αν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κινηθούν προς ένα rollover παρόμοι με αυτό της γαλλικής πρότασης, δεδομένων των υψηλών επιτοκίων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα, θα πρόκειται μόνο για μία εκ των πολλών αναδιαρθρώσεων που θα ακολουθήσουν.

Αν ωστόσο αποφασίσουν να λάβουν μέτρα για να δώσουν ένα τέλος στην περαιτέρω μετάδοσης της κρίσης, τότε θα "επιβιβαστούν" σε μια αναδιάρθρωση μεγαλύτερης κλίμακας.


dealnews.gr


Όπως σημειώνει ο ιαπωνικό οίκος, οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 12ης Ιουλίου ότι θα ληφθούν μέτρα για την βελτίωση της διατηρισιμότητας του ελληνικού χρέους, σημαίνουν πως οι επαναγορές ομολόγων και οι ανταλλαγές χρέους, βρίσκονται και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.