e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Προσπάθεια πρόβλεψης επιπτώσεων της «επιλεκτικής χρεοκοπίας»

Τις εξελίξεις γύρο από την «Δαμόκλειο σπάθη» που λέγεται οικονομία - οικονομική κρίση προσπαθεί να προλάβει οι κυβέρνηση και για το λόγο αυτό επιδίδεται σε ράλι συσκέψεων.Την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Ρ. Ράπανος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος, Απ. Ταμβακάκης προκειμένου να έχουν μια ακόμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ενώ παρόν στην έκτακτη αυτή σύσκεψη ήταν και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Η συζήτηση κινήθηκε γύρο από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το τραπεζικό σύστημα η «επιλεκτική χρεοκοπία» που μπήκε ξαφνικέ από τον κ. Βενιζέλο στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες είπαν στον πρωθυπουργό ότι εφόσον εξασφαλιστεί η συνέχιση της διοχέτευσης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, από την ΕΚΤ ή κάποια άλλη πηγή, τότε οι όποιες επιπτώσεις θα είναι παροδικές και απόλυτα διαχειρίσιμες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Απ. Ταμβακάκη και το Β. Ράπανο να παράσχουν τεχνική βοήθεια, η οποία κρίνεται άκρως απαραίτητη στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό πως δεν θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες παρενέργειες στο σύστημα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί υπόψη του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.
dealnews.gr