e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Βοήθεια με αντάλλαγμα να ωφεληθούν γερμανικές επιχειρήσεις

Η ελληνική, η μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία αλλά και η ανάπτυξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που έθεσε επί τάπητος ο Γερμανός υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη.Ο Ρέσλερ υπόσχεται γερμανική βοήθεια στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα καλεί τους Γερμανούς πολίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.


Επιπλέον, ως απίθανη θεωρεί την νμετάδοση της ελληνικής κρίσης στην Ιταλία λόγω του ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της ιταλικής οικονομίας είναι θετικά. «Η ιταλική οικονομία έχει ευρεία βάση και είναι γενικά ανταγωνιστική», είπε ο Γερμανός υπουργός.

«Οι γερμανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αντλήσουν οφέλη»


Ο κ. Ρέσλερ πρόσθεσε ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας θα βοηθήσει προκειμένου να αναπτυχθούν νέες οικονομικές δομές.


«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης για την ελληνική οικονομία... Από την άλλη πλευρά θα πρέπει και οι γερμανικές επιχειρήσεις να αντλήσουν οφέλη από μια μελλοντική ανάπτυξη στην Ελλάδα», διευκρίνισε ο κ. Ρέσλερ. Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κάποιο ενδιαφέρον του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ, επανέλαβε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι προϋπόθεση για γερμανικές επενδύσεις είναι ένα επενδυτικό πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και θα εγγυάται την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.


dealnews.gr