e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής

Τελικά φαίνεται πως αρχίζουν να τα βρίσκουν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για το πότε θα συναντηθούν προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας αλλά και τη μορφή που θα λάβει η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η συνάντηση αναμένεται να γίνει Δευτέρα ή Τρίτη, όμως η οριστική ημερομηνία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τη συμμετοχή ιδιωτών.

«Η αρχή του να έχουμε μια συνάντηση ηγετών είναι αποδεκτή από τους βασικούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας», είπε στο Reuters Ευρωπαίος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι η συνάντηση μάλλον θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο διπλωμάτης είπε ότι η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα χρειαστεί για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών στην μείωση του δανειακού βάρους της Ελλάδας.


Τελικά, η γερμανική κυβέρνηση επιβλήθηκε ανάμεσα στις χώρες που ζητούσαν τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπως μεταξύ άλλων η Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι το Βερολίνο είχε κάνει σαφές από το πρωί της Τετάρτης ότι δεν θα επρόκειτο να «συρθεί» σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς λόγο».
dealnews.gr