e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Θύελλα αντιδράσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για την απόφαση του νομάρχη Αθηνών και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.«Παράνομη και καταχρηστική», χαρακτηρίζει την απόφαση η ΓΣΕΕ: «Εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και στόχο έχει να αποτελέσει την βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές», τονίζει στην ανακοίνωσή της.


«Δε θα επιτρέψουμε τα προβλήματα της κρίσης να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών», συνεχίζει η ΓΣΕΕ.


Η συνομοσπονδία συμπαρατάσσεται με την θέση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό «να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγαλο-καταστηματαρχών», να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων.

«Άκαιρη και αψυχολόγητη», χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την απόφαση.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, «έξοδα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και όχι έσοδα, δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου στην αγορά υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 25% ενώ το διαθέσιμο εισόδημα προς κατανάλωση έχει περιοριστεί δραστικά. Ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα ωραρίου, αλλά εισοδήματος προς κατανάλωση. Σημειωτέον ότι ούτε και το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου».

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το νομάρχη προσωπικά να ανακαλέσει αυτή την απόφαση.


Η συντριπτική πλειονότητα του εμπορικού κόσμου της χώρας, σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγανάκτησή της για την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας.


«Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και έχει προκαλέσει την αντίδραση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων απ' όλη τη χώρα. Και αυτό, διότι ο συνεχώς επιδεινούμενος τζίρος των καταστημάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί, απλά θα αναδιανεμηθεί προς όφελος των μεγάλων οργανωμένων υπεραγορών και εμπορικών πολυκαταστημάτων του κέντρου της Αθήνας», σημειώνει.

«Η απαράδεκτη αυτή απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών ενδέχεται να αποτελέσει την κερκόπορτα για την άλωση της αργίας της Κυριακής, να δημιουργήσει εμπορικές επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων και να οδηγήσει ακόμα περισσότερες από αυτές στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους στην ανεργία», τονίζει.

Η ΕΣΕΕ, με επιστολή της, η οποία κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης στον υφυπουργό και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, κάλεσε το νομάρχη, Γ.Σγουρό, και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή και να σεβαστούν την καθολική αντίδραση του εμπορικού κόσμου της χώρας.
 
ta nea