e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στα 14 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο 9μηνο

«Βουτιά» κερδοφορίας κατά 94%


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Παρασκευή υποχώρηση 94% των καθαρών κερδών εννεαμήνου, στα 14 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας και της αύξησης των προβλέψεων, καθώς βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία.Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για κέρδη ύψους 9,7 εκατ. ευρώ. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 4 - 14,6 εκατ. ευρώ.


Τα αποτελέσματα της τράπεζας επιβαρύνθηκαν από έκτακτο φόρο 28 εκατ. ευρώ, που επέβαλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Τα καθαρά έσοδα τόκων της τράπεζας, που έχει παρουσία σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσαν αύξηση 10% στα 897 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 886,4 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 να διαμορφώνεται στο 8,8% στο τέλος Ιουνίου, έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την κεφαλαιακή ενίσχυση του.


«Στην πρόταση αυτή, για την οποία έχουν ληφθεί εγγυήσεις πλήρους κάλυψης της έκδοσης από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων, έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά όλοι οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας», είπε ο κ. Μιχάλης Σάλλας.

Η Πειραιώς πέρασε οριακά τα τεστ αντοχής που είχαν διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια πάντως αυξήθηκαν 26%, φθάνοντας στα 418 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.


Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 2,7% όσο ήταν και στο εξάμηνο από 2,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Οι καθαρές χορηγήσεις ανήλθαν στα 38 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση και οι καταθέσεις μειώθηκαν 4% στα 30 δισ. ευρώ.
 
ta nea