e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το μέλλον του Χρηματιστηρίου

Στο επίκεντρο η φορολόγηση των μερισμάτων


Η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων, η καλύτερη εποπτεία της χρηματιστηριακής αγοράς και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα εξετασθούν σήμερα, Παρασκευή, σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.Στην σύσκεψη το υπουργείο θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, ενώ θα μετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών, των τραπεζών, των θεσμικών επενδυτών, των επενδυτών διαδικτύου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Στο επίκεντρο θα βρεθεί η κατάσταση της αγοράς και οι παρεμβάσεις για την διατήρηση της ελκυστικότητάς της. Κυρίως θα συζητηθεί η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα μερίσματα από 40% στο 24%.

Ικανοποίηση αναμένεται να εκφρασθεί από την πλευρά των επενδυτών και του ΣΜΕΧΑ για την ανατολή εφαρμογής του φόρου υπεραξίας επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


Σημειώνεται πως χθες η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε στα 54,435 δισ. ευρώ, όταν στις 25/11/2009 ήταν 88,543 δισ. ευρώ και στις 25/11/2008 περίπου 72,671 δισ. ευρώ.


Ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών παρεμβαίνοντας χθες τόνισε πως «το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Δεν είναι Καζίνο ούτε βορά των προνομιακών αλλοδαπών οίκων. Πρέπει να προστατεύεται και να μην αφήνεται στην τύχη του».


ta nea