e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αυστριακό ενδιαφέρον για την εξαγορά του σερβικού χρηματιστηρίου

Επέκταση στα Βαλκάνια


Το ενδιαφέρον του Χρηματιστηρίου της Βιέννης για την απόκτηση του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αυστριακού χρηματιστηρίου, Χάινριχ Σάλερ.«Σε περίπτωση που η σερβική κυβέρνηση αποφασίσει να το πουλήσει, το χρηματιστήριο της Βιέννης, ενδιαφέρεται για την αγορά του σερβικού χρηματιστηρίου», ανέφερε.



Το ενδιαφέρον της Βιέννης, επικεντρώνεται «στην επέκταση των δραστηριοτήτων του και εάν κάποιο χρηματιστήριο βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης, ενδιαφερόμαστε για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις».

Το Χρηματιστήριο της Βιέννης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση πλειοψηφικών πακέτων χρηματιστηρίων στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου, πρόσθεσε.

Τη θετική στάση του Χρηματιστηρίου της Βιέννης, έναντι του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου (BSE), επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις της, η επικεφαλής του BSE, Γκόρντανα Ντόστανιτς.

Η ίδια υπενθύμισε ότι το Χρηματιστήριο της Βιέννης κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των χρηματιστηρίων της Λιουμπλιάνας, της Πράγας και της Βουδαπέστης και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποί του είχαν συνομιλίες με τους μετόχους του BSE για την ενδεχόμενη απόκτηση του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου, πριν από δύο χρόνια.
 
ta nea