e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες από τη διεθνή κοινότητα για το θερμό επεισόδιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.



Η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας.

Η επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον του νησιού Γεοπγεόνγκ, μία από τις σοβαρότερες ένοπλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953, συμπίπτει με την περιοδεία του αμερικανού απεσταλμένου Στίβεν Μπόσγουορθ στην περιοχή, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

Η Κίνα


Η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για τις εχθροπραξίες μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.

Ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι και οι δύο πλευρές στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να «κάνουν περισσότερα για να συμβάλουν στην ειρήνη» και πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν στις εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ζήτησε από τους υπουργούς του να προετοιμαστούν για παν ενδεχόμενο, μετά την βορειοκορεατική επίθεση.

«Ζήτησα από τους υπουργούς να κάνουν όλες τις προετοιμασίες που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Καν μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Τους ζήτησα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες», πρόσθεσε.

Η Ρωσία


Η Ρωσία προειδοποίησε κατά της κλιμάκωσης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, μετά την βορειοκορεατική επίθεση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

«Είναι σημαντικό, αυτό να μην οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης», υπογράμμισε πηγή του υπουργείου.




ta nea








Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση κατά του νησιού της Νοτίου Κορέας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς κάλεσε τη Βόρειο Κορέα «να σταματήσει την εχθρική δράση» και προσθέτει ότι οι ΗΠΑ είναι προσανατολισμένες στην ασφάλεια της Νοτίου Κορέας και στην διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.