e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Προς το 1,37 δολάριο ενισχύεται το ευρώ


Κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση


Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει την Παρασκευή το ευρώ, καθώς η Ιρλανδία φαίνεται πως θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας διατηρεί τη δυναμική της.Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ανήλθε έως το 1,3709 δολάριο, από 1,3643 την Πέμπτη και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύθηκε μέχρι τα 114,13 γεν, υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Νοεμβρίου.


Σήμερα, Παρασκευή, ξεκινούν επίσημες συνομιλίες της ιρλανδικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ για την -πολύ πιθανή- ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, περιορίζοντας, προς το παρόν, τις ανησυχίες για την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, στο μακροοικονομικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν με υψηλότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, δείχνοντας ότι ενισχύεται η δυναμική της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Καθώς το δολάριο υποχωρεί, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά.

Το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο έως 65 σεντς στα 82,50 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας στο 2,7%.


Η πτώση των τιμών του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα αποδίδεται εν μέρει και στη φημολογία περί νέας αύξησης των κινεζικών επιτοκίων.


ta nea