e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιζήμιες οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Θετικός για ενδεχόμενη παράταση


Οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη αναδιάθρωση του χρέους είναι επιζήμιες, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνταντίνου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο, που διεξάγεται στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο του Euro Finance Week.«Η παράταση [της αποπληρωμής των δανείων], αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν», είπε.



«Αν ανοίξει τώρα η συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους και τις περικοπές χρέους, νομίζω ότι τότε υποτιμάται η ζημιά που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο, η ζημιά στην ελληνική οικονομία, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όλες οι παράπλευρες απώλειες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έστελνε λάθος μήνυμα, δεν θα έλυνε τίποτα και θα έβλαπτε και άλλες χώρες της περιφέρειας», τόνισε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Ιρλανδίας.

«Η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες χώρες, στην Ιρλανδία το πρόβλημα ήταν το τραπεζικό σύστημα. Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις [...] θα πρέπει να αποφασίσει [η Ιρλανδία] εάν θα ζητήσει βοήθεια ή όχι, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νομισματική ένωση θα επιβιώσει. Στο τέλος της ημέρας, θα βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία [για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης]», εκτίμησε.
 
ta nea