e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το πετρέλαιο υποχωρεί από το υψηλότερο διετίας, καθώς αυξάνονται τα αμερικανικά αποθέματα

Πρώτη πτώση σε επτά συνεδριάσεις


Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τρίτη, για πρώτη συνεδρίαση στις τελευταίες επτά, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενίσχυση του δολαρίου, η οποία περιορίζει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.


Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 62 σεντς στα 86,44 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε επίσης πτώση έως 46 σεντς στα 88 δολάρια.


Την Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοινώνει στοιχεία για τα αποθέματα την περασμένη εβδομάδα και οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προβλέπουν αύξηση κατά 1,75 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Δευτέρα, η τιμή του αργού έκλεισε στη Νέα Υόρκη στα 87,06 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 21 σεντς, αφού έφτασε στη διάρκεια της συνεδρίασης στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων δύο ετών. Στο Λονδίνο, το Μπρεντ έκλεισε με άνοδο 35 σεντς στα 88,46 δολάρια.

Από τις αρχές του 2010 τα κέρδη για το αργό ανέρχονται στο 9,4%. Το 2009, είχε ενισχυθεί κατά 78%.


ta nea