e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα 30 ετών κινείται η τιμή του χρυσού

Τροφοδοτείται από την αποδυνάμωση του δολαρίου


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα 30 ετών κινείται η τιμή του χρυσού, ωθούμενη από την αποδυνάμωση του δολαρίου και τις ανησυχίες για ενίσχυση του πληθωρισμού.Το δολάριο διαπραγματεύεται σήμερα , Παρασκευή, στις ασιατικές αγορές στα 1,4212 ανά ευρώ από 1,4207 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όταν υποχώρησε στο 1,4282, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου βρέθηκε στα 1.383,10 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος που σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου στα 1.377,60 δολ. ανά ουγγιά.


Μέσα σε οκτώ εβδομάδες, ο χρυσός έχει καταρρίψει 21 φορές το ιστορικό του υψηλό. Αρχικώς υπό την προοπτική ότι θα αποτελέσει την καλύτερη προστασία έναντι των πληθωριστικών πιέσεων που θα ασκηθούν όταν η Fed αποφασίσει να κάνει πράξη τη δέσμευση της περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης. Από την στιγμή δε που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 600 δισ. ευρώ, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε περαιτέρω.

Πλέον οι αναλυτές εκτιμούν πως η ζήτηση για χρυσό θα αυξηθεί. Έρευνα του Bloomberg κατέδειξε πως το 67% των αναλυτών θεωρεί ότι το μέταλλο θα σημειώσει άνοδο την επόμενη εβδομάδα.

Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία των τιμών των μετάλλων το 2011 προχώρησε η JP Morgan. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η τιμή του χρυσού θα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1.400 δολάρια η ουγγιά το ερχόμενο έτος. Να σημειωθεί ότι προηγούμενη πρόβλεψη της JP Morgan τοποθετούσε στα 1.250 δολάρια η ουγγιά το χρυσό. Ομοίως, η HSBC εκτιμά πως ο νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης θα οδηγήσει τον χρυσό έως τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά και το δολάριο σε απώλειες 3%.


ta nea