e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επιχειρηματικές συμφωνίες άνω των 20 δισ. ευρώ υπέγραψαν Γαλλία - Κίνα

Επίσκεψη Τζιντάο στο Παρίσι


Επιχειρηματικές συμφωνίες, αξίας μεγαλύτερης των 20 δισ. ευρώ, μονογραφήθηκαν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στο Παρίσι.Όπως σχολίασαν πολιτικοί αναλυτές, Πεκίνο και Παρίσι φαίνονται να ξεπερνούν την διπλωματική κρίση που είχαν φέτος την άνοιξη, όταν το Παρίσι υιοθέτησε θέσεις γιά το Θιβέτ, που ενόχλησαν και δυσαρέστησαν το Πεκίνο.



Από την άλλη σχολιάζεται ότι με τόσες κερδοφόρες συμφωνίες, η Γαλλία δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται, πραγματικά, γιά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.


Σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες, πρόκειται για επιχειρηματικές συμφωνίες, που αφορούν τον πετρελαϊκό όμιλο Total, την αεροναυπηγική κοινοπραξία Airbus και τον όμιλο Areva.

Στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο, υπουργοί συναντήθηκαν την Πέμπτη με τους επικεφαλής των τριών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (Total, Airbus και Areva), υπό τα βλέμματα των προέδρων της Κίνας και της Γαλλίας, Χου Τζιντάο και Νικολά Σαρκοζί.


Στην Κίνα, με τεχνογνωσία της Areva, θα κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας πυρηνικού καυσίμου, με σκοπό να παράγεται τελικά πυρηνική ενέργεια, το δε ουράνιο που θα πουληθεί στο Πεκίνο αξίζει 3,5 δισ. δολάρια, είπε στέλεχος της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η Airbus πρόκειται βάσει συμφωνίας να πουλήσει 102 αεροσκάφή της (50 Α320, 42 A330, 10Α350), συνολικής αξίας 14 δισ. δολαρίων. Αγοραστές θα είναι οι αεροπορικές εταιρείες China Eastern, China Southern και Air China,


Τέλος, ο όμιλος Total πρόκειται να επενδύσει μεταξύ 2,8-3,2 δισ. ευρώ σε μία κινεζική μεγάλη πετροχημική μονάδα.


Στόχος των δύο χωρών είναι μέσα σε πέντε έτη το διμερές εμπόριο να φθάσει στα 80 δισ. δολάρια.
 
ta nea