e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι περιπολίες από τη δύναμη της Frontex στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο

Έλεγχοι σε δύο ζώνες


Περιπολίες στα χερσαία ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο ξεκίνησαν ήδη μικτά κλιμάκια Ευρωπαίων και Ελλήνων αστυνομικών που συμμετέχουν στη δύναμη ταχείας επέμβασης της Frontex.Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν σταδιακά στον Έβρο συνολικά 200 αστυνομικοί από 24 ευρωπαϊκές χώρες και από αυτούς οι 175 θα κάνουν περιπολίες, ενώ οι υπόλοιποι είναι διοικητικό προσωπικό.


Κάθε ομάδα περιπολίας θα αποτελείται από έναν τουλάχιστον Έλληνα αστυνομικό που γνωρίζει τη περιοχή. Στην διάθεση τους θα βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και θερμικές κάμερες, ενώ ορισμένοι εκ του προσωπικού θα έχουν το ρόλο των διερμηνέων.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό μη νόμιμων μεταναστών θα γίνονται σε δυο ζώνες. Η πρώτη θα είναι κατά μήκος της συνοριακής γραμμής και η άλλη λίγα μέτρα πιο μέσα προς το εσωτερικό της χώρας.

Την περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί η δύναμη επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Ειδικότερα θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα μαζί με το Γάλλο υπουργό Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μαλστρομ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex, Ίλκα Λάιτινεν.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στη Ζώνη Επιχειρήσεων στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή Φυλάκιο, όπως και στο Περιφερειακό Συντονιστικό Κέντρο της Frontex.
 
ta nea