e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν


Στα 1,78 δισ. ευρώ ο συνολικός «λογαριασμός»


Να επιστρέψει κονδύλια, ύψους 350 εκατ. ευρώ, περίπου, που έλαβε από αγροτικές επιδοτήσεις, ζήτησε από την Ελλάδα η Κομισιόν την Παρασκευή, λέγοντας ότι η χώρα παραβίασε τους κοινοτικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ελλάδα δεν εφάρμοσε σωστά το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων που δόθηκαν στους αγρότες το 2006, ενώ ανεπαρκές κρίθηκε και το σύστημα ελέγχου των πληρωμών.


Μετά την απόφαση της Κομισιόν, το συνολικό ποσό των αγροτικών επιδοτήσεων που καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα από το 1999 και μετά ανέρχεται στα 1,78 δισ. ευρώ, το υψηλότερο που έχει ποτέ ζητηθεί από χώρα-μέλος.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των αγροτικών δαπανών, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δεν κατασπαταλώνται», είπε ο επίτροπος της ΕΕ για Αγροτικά Θέματα.

Η Ρουμανία θα πρέπει να επιστρέψει 41,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας παρόμοιων προβλημάτων στην κατανομή και τον έλεγχο των επιδοτήσεων, ενώ η Πορτογαλία θα πρέπει να επιστρέψει περίπου 40 εκατ. ευρώ, είπε η Κομισιόν.


Συνολικά, 19 χώρες της ΕΕ καλούνται να επιστρέψουν κοινοτικά κονδύλια, ύψους 580 εκατ. ευρώ, περίπου. Όλα τα χρήματα που θα επιστραφούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ενισχύσουν τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
 
ta nea