e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα σενάρια που εξετάζει το ΔΝΤ για την παράταση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ

Πάνω από τις 800 μονάδες το spread


Tην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από 3 σε 8 χρόνια, με αύξηση του επιτοκίου κατά 0,4 έως 0,7%, φέρεται να προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.Παράλληλα, το ΔΝΤ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονη πολιτική κόντρα στην Αθήνα, έπειτα και από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου, στο «Βήμα της Κυριακής».


«[...] η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι προκύπτει «μείζον θέμα για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ» και προσθέτει ότι άθελά του ο κ. Πάγκαλος «αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου».

Σημειώνεται ότι στις 15 Νοεμβρίου έρχεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για τον καθιερωμένο έλεγχο ενόψει της χορήγησης της τρίτης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πάντως, ανησυχία έχουν προκαλέσει -τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην αγορά- τα σενάρια που κυκλοφορούν για τη πιθανή διενέργεια πρόωρων εκλογών.
 
ta nea