e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας το Νοέμβριο στη Βουλή

Κωδικοποιείται η νομοθεσία για ασφάλεια και υγεία


Νομοσχέδιο, με το οποίο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, θα κατατεθεί το Νοέμβριο για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου.Μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας,



στο πλαίσιο των δράσεων του 1ου έτους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2010-2011 για


τις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης», ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην αύξηση (11,17%) του αριθμού των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΕΠΕ στο 9μηνο του 2010.

Ο υφυπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι πολλά από τα εργατικά ατυχήματα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης και υποστήριξε ότι οι εργασίες της ημερίδας θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς εργασίες συντήρησης.

Ο κ. Κεγκέρογλου είπε επίσης ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχει κωδικοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, ώστε να επιτευχθεί απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς μείωση των υφιστάμενων επιπέδων προστασίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2010 που διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και η προώθηση δραστηριοτήτων προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη πιο ασφαλής και υγιής χώρος εργασίας.


ta nea