e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην κλιματική αλλαγή

Σύνοδος για το Κλίμα στη Βουλιαγμένη


Τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο γειτονικών χωρών που βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να υπογραμμίσει την ανάγκη κοινής δράσης για το Κλίμα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλιαγμένη. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα αποδεικνύει ότι οι δύο γειτονικές χώρες δουλεύουν από κοινού σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα και κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου να κάνουν τα επόμενα βήματα σε συνεργασία, «δουλεύοντας όλοι μαζί σαν μία περιφέρεια».


Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη προώθησης της πράσινης ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στις 14:30 ο πρωθυπουργός θα υπογράψει τη διακήρυξη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ στις 15:00 θα συμμετάσχει στην κεντρική συνεδρίαση για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα: «Προστατεύοντας τη Μεσόγειο για τις επόμενες γενεές».

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λώρενς Κόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλίπ Μεϊστάντ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Ενέργεια, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Προεδρεύων θα είναι ο Τζέφρι Σάκς, διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Γη του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, Κολούμπια.
 
ta nea