e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική οικονομία



Κρίσιμος μήνας είναι ο Οκτώβριος για την ελληνική οικονομία, μα ακόμα δυσκολότερος θα είναι ο Νοέμβριος, μήνας κατά τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις τόσο για την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου αλλά και την τρίτη κατά σειρά -έστω και μερική- αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Διαβάστε ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες:


Θα προηγηθεί η σύνοδος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών στις 18-19 Οκτωβρίου. Αναμένεται να συζητηθεί το νέο πλαίσιο πολύ αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας.


Στο τέλος Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει την δεύτερη έκθεση προόδου στην Τρόικα, στην οποία ουσιαστικά θα αναθεωρεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Στις 15 Νοεμβρίου, έρχεται στην Αθήνα και η «ελίτ» της Τρόικας για να προσυπογράψει τον τελικό προϋπολογισμό του 2011.

Ο προϋπολογισμός κατατίθεται στην Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και ο... προϋπολογισμός της Τρόικας, η αναθεώρηση του Μνημονίου.


nooz.gr
Το πιο κρίσιμο ίσως ραντεβού κάνουν αυτές τις ημέρες οι ελληνικές αρχές με την Eurostat και το κλιμάκιο που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν έως τις 22 Οκτωβρίου, όπου θα ανακοινωθεί, για όλα τα κράτη, το εξαμηνιαίο δελτίο ελλείμματος και χρέους.