e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κάτω από το 1,38 δολάριο υποχωρεί το ευρώ εν αναμονή της Fed

Βλέπουν περαιτέρω πτώση βραχυπρόθεσμα


Κάτω από το 1,38 δολάριο υποχωρεί την Τρίτη το ευρώ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση, αργότερα εντός της ημέρας, των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed, τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να δουν αν η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να πάρει και νέα μέτρα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.


Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά την τελευταία συνεδρίαση της Fed, στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα είπε ότι είναι έτοιμη να λάβει νεά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, χαλαρώνοντας περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.


Βραχυπρόθεσμα, η τεχνική ανάλυση δείχνει πτώση του ευρώ προς το 1,35 δολάριο, καθώς η άνοδος κατά 11% τον τελευταίο μήνα ήταν «πολύ απότομη», σύμφωνα με τους αναλυτές της Ueda Harlow, όπως αναφέρεται στο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου το ευρώ είχε σκαρφαλώσει στο υψηλό οκταμήνου του 1,4029 δολαρίου.


Εν τω μεταξύ, ο χρυσός υποχωρεί για πρώτη συνεδρίαση στις τρεις τελευταίες, λόγω της ανόδου του δολαρίου.


Ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχώρησε έως 0,7% στα 1.345 δολάρια η ουγγιά (με ιστορικό ρεκόρ τα 1.364,77 δολάρια στις 7 Οκτωβρίου), ενώ στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 0,7% στα 1.345,50 δολάρια.


ta nea


Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε μέχρι το 1,3783 δολάριο, από 1,3891 αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη.