e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Εξηγήσεις» για τον συναγερμό των ΗΠΑ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, αναμένει η ΕΕ


«Θέλουμε περισσότερα στοιχεία»


Οι Ευρωπαίοι περιμένουν από τις αμερικανικές Αρχές, εξηγήσεις και στοιχεία για τον συναγερμό που έχει σημάνει για τον κίνδυνο επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγη ώρα πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των «27», που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.«Είναι η πρώτη φορά που η Αμερική κάνει μία δήλωση για ολόκληρη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες» εξήγησε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ανεμί Τούρτελμπουμ, προσερχόμενη στη σύνοδο.


Η Τζέιν Χολ Λιουτ, αναπληρωτής της Αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο προσεκλήθη στη σύνοδο, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν την αμερικανική κυβέρνηση να απευθύνει προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιθέσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.



Η Τζέιν Χολ Λιουτ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους.


Ο συναγερμός που σήμανε από την Ουάσινγκτον δίχασε την Ευρώπη.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, επανέλαβε την Πέμπτη τις επικρίσεις για τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε, λέγοντας ότι «ενσπείρει τρόμο».


Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενίσχυση του επιπέδου επιφυλακής στη Γερμανία, αντίθετα με ό,τι αποφασίσθηκε στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία.


«Το επίπεδο συναγερμού και η ανάλυση της κατάστασης μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα» είπε η Ανεμί Τούρτελμπουμ.


Η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη είναι «πραγματική», προειδοποίησε ο συντονιστής της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζιλ ντε Κερσόβ, που συμμετέχει στη σύνοδο του Λουξεμβούργου.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ιαπωνία προειδοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες, με ταξιδιωτικές οδηγίες, για πιθανά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι προειδοποιήσεις εκδόθηκαν εξαιτίας του σχεδίου επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους 25 νεαρών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι πολεμούσαν τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Όταν ερωτήθηκε για το θέμα, η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου απέφυγε να απαντήσει.
 
ta nea