e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Φορολογικό σαφάρι με στόχο 21 δισ. ευρώ για το 2011



Τι και πως θα πληρώσουμε


Στην είσπραξη φόρων ύψους 21 δισ. ευρώ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών το 2011, με όπλα τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για όλους όσοι δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις και την αύξηση του ανώτερου συντελεστή φορολογίας σε 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.Οι αλλαγές που επέρχονται στην φορολογία εισοδήματος από το νέο έτος φέρνουν επιβαρύνσεις για όλους τους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ελάφρυνσης θα τύχουν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι με χαμηλότερα εισοδήματα.


•Πως θα υπολογίσετε το φόρο και πως θα υποβάλετε τις αποδείξεις


•Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2010


•Από 50% έως 90% η φορολόγηση για τα μπόνους


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έδωσε οδηγίες προς όλες τις εφορίες να προετοιμασθούν για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2011.


Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του κ. Παπακωνσταντίνου από το 2011 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (μέσω Διαδικτύου) από όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που διατηρούν επιχείρηση ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλα τα φυσικά πρόσωπα (φορολογουμένους μη επιτηδευματίες) που ως σήμερα υποβάλλουν δήλωση από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Η ηλεκτρονική υποβολή θα είναι προαιρετική (όπως ισχύει σήμερα) για κάθε άλλον φορολογούμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων είναι όλοι όσοι στο παρελθόν είχαν προνόμια και υπάγονταν σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων ή ορισμένων αμοιβών τους.

Πλέον, όπως ορίζει η εγκύκλιος, όλα τα εισοδήματα θα εντάσσονται στην κλίμακα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι αμοιβές που εισπράττουν οι αθλητές από την υπογραφή συμβολαίων και από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους υπαλλήλους δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και στα πρόσωπα που εκλέγονται στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις εκτός έδρας δαπάνες υπηρεσίας που τους έχουν ανατεθεί, τα επιδόματα ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ και ΔΙΒΕΕΤ και τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας κτλ.) που καταβάλλονται σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
ta nea